Jenei fogászat újdonságai - fogászati hírek

 Bejelentkezés

Jenei Fogászat - Fogászati hírek:


Mire figyeljünk fogfehérítés előtt és után?

Készült: 2022. aug. 12

Ha tartósan fehér fogakat szeretnénk, nemcsak fogaink ápolására, de étkezésünkre is kiemelt figyelmet kell fordítanunk. Az ételekben és italokban található színezőanyagok nagyban befolyásolják fogaink színét. Mielőtt azonban a fogfehérítő anyag a fogunkra kerül, egy fogorvosi ellenőrzés mindenképpen szükséges.

Fogfehérítés előtt

Fogfehérítés előtt mindenképp menjünk el fogászati szűrésre, ellenőrzésre! Fogfehérítés csak egészséges, ép fogazat esetén végezhető. Első lépésként tehát a fogorvos ellenőrzi a fogainkat és szükség esetén elvégzi a megfelelő beavatkozásokat (tömés, fogkőeltávolítás). A fogfehérítés professzionális fogtisztítással kezdődik, amely során a fogak között és a nehezen hozzáférhető helyeken megbújó szennyeződések, valamint a fogakra tapadt lepedék kerülnek eltávolításra.

Fogfehérítés után

A kezelés következtében a meggyengült fogzománcba és fogszövetekbe könnyebben lerakódnak a színváltozást előidéző anyagok, ezért fogfehérítés után egy egyszerű 10 napon át tartó színmentes diétát javaslunk a pácienseknek. Ennek betartása mellett a fehér fogak akár 2-3 évig is megőrizhetőek. Vigyázni kell a hideg-meleg étel fogyasztásával, illetve az olyan ételekkel, italokkal, amelyek festékanyagot tartalmaznak (bogyós gyümölcsök, cékla, kávé, tea, színezett gyümölcslevek, céklalé, vörösbor).

És persze ne feledjük, hogy a fogak sárgulásához nagyban hozzájárul a dohányzás!

Budapesten a 17 kerületben lévő fogászati rendelőnkben és az Érden működő fogászati magánrendelőnkben is elérhető a Beyond fogfehérítés.