Jenei fogászat újdonságai - fogászati hírek

 Bejelentkezés

Jenei Fogászat - Fogászati hírek:


Koronavírus tájékoztató

Készült: 2021. aug. 11

Tisztelt Páciensek! Rendelőink a 469/2021. (VIII. 6.) Korm. rendelet (a tervezhető fogászati ellátások, a rehabilitációs ellátások, valamint a tervezhető invazív beavatkozások veszélyhelyzeti rendjéről) alapján biztosítják a fogászati ellátást.

A tervezhető fogászati ellátásra, az egészségügyi intézménybe a rehabilitációs ellátásra, vagy a tervezhető invazív beavatkozásra jelentkező beteg ellátásának feltételei


2. § (1) A tervezhető fogászati ellátásra, az egészségügyi intézménybe a rehabilitációs ellátásra vagy a tervezhető invazív beavatkozásra jelentkező személy (a továbbiakban: beteg) ellátásának - ide nem értve a vérvételt és az injekció beadását - feltétele - a (3) bekezdés szerinti kivétellel -, hogy a hatodik életévét betöltött beteg
a) a koronavírus ellen védett, vagy
b) a tervezett ellátást vagy a beavatkozást megelőző 48 órán belül elvégzett negatív eredményű molekuláris biológiai vizsgálattal - SARS-CoV-2 PCR-teszt - és az ellátás vagy a beavatkozás napján elvégzett negatív eredményű antigén gyorsteszttel igazolja, hogy a vizsgálat időpontjában a szervezetében SARS-CoV-2 koronavírus nem volt kimutatható.
(2) A beteget kísérő személy (a továbbiakban: kísérő) a tervezhető fogászati ellátásra vagy az egészségügyi intézménybe történő belépésének feltétele, hogy a kísérő
a) a koronavírus ellen védett, vagy
b) a tervezett ellátást vagy a beavatkozást megelőző 48 órán belül elvégzett negatív eredményű molekuláris biológiai vizsgálattal - SARS-CoV-2 PCR-teszt - és az ellátás vagy a beavatkozás napján elvégzett negatív eredményű antigén gyorsteszttel igazolja, hogy a vizsgálat időpontjában a szervezetében SARS-CoV-2 koronavírus nem volt kimutatható.
(3) A koronavírus ellen nem védett, tervezhető invazív beavatkozásra jelentkező személy esetében, ha az invazív beavatkozás kockázata - szakmai szempontból - elhanyagolható, a tervezett invazív beavatkozást végző szakorvos döntése alapján az (1) bekezdés b) pontja szerinti tesztek elvégzése nélkül a tervezett invazív beavatkozás végrehajtható.
3. § (1) A koronavírus ellen nem védett személy részére a 2. § (1) bekezdés b) pontja szerinti vizsgálatokat az egészségügyi intézmény térítésmentesen köteles elvégezni, ha
a) a beteg a tizennyolcadik életévét nem töltötte be,
b) a betegnél felmerül a fertőzés gyanúja, vagy
c) a beteg szakorvosi vélemény alapján Covid-19 elleni oltóanyaggal nem oltható be.
(2) A tizennyolcadik életévét be nem töltött beteget kísérő, koronavírus ellen nem védett személy esetén a 2. § (2) bekezdés b) pontja szerinti vizsgálatokat az egészségügyi intézmény térítésmentesen köteles elvégezni.

Forrás: Magyar Közlöny 2021. évi 150. szám

 

 

Rendelőinkben az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghatározott eljárásrendnek megfelelően a fogászati kezelések során óvintézkedésekkel védjük pácienseink és dolgozóink egészségét.

 

A kezelő helyiségekben lévő bútorokat, eszközöket minden páciens előtt és után fertőtlenítjük.

Az egészségügyi dolgozók megfelelő védőruházatban, maszkban látják el a pácienseket, testhőmérséklet mérés a munka megkezdése előtt kötelező számukra.

A rendelő teljes területén kötelező a távolságtartás, maszkviselés, kézfertőtlenítés.

A sürgősségi fogászati beavatkozások kivételével kizárólag előzetes időpont egyeztetés után fogadunk pácienseket.

Előzetes telefonos konzultáció során felmérjük az esetleges COVID-19 fertőzés lehetőségét.

A páciens egyedül, kísérő nélkül kell érkezzen a kezelésre (kivéve gyermek, gyámság alatt álló vagy önmagát ellátni korlátozottan képes személy).

A váróban kötelező a maszkviselés és a 2m-es távolságtartás.

A pácienseknek érkezést követően kézmosást/kézfertőtlenítést kell végezni, majd részt kell venniük a hőmérséklet ellenőrzésen és ki kell tölteniük egy kérdőívet az esetleges COVID-19 fertőzés kizárása érdekében.

A kezelés megkezdése előtt és befejezése után a pácienseknek 1%-os Hyperol oldatos vízzel történő öblögetés szükséges.

 

Köszönjük együttműködését!