Jenei fogászat újdonságai - fogászati hírek

 Bejelentkezés

Jenei Fogászat - Fogászati hírek:


Hogyan válasszunk fogkefét?

Készült: 2018. szept. 16

Az üzletek polcain rengeteg fogkefe választék áll rendelkezésre, de milyen is a jó fogkefe? Mire kell figyelni vásárláskor? A fogkefe legfontosabb feladata, hogy elérje és hatékonyan tisztítsa a fogsor lehető legnagyobb részét.

Nehézség benne, hogy egyénre szabottan kellene választanunk, de az alapfogkefe, ami javasolt: kis fejű, puha, sűrűn csomózott fogkefe. Fontos, hogy minél kisebb fejű fogkefét választunk, annál jobban tisztíthatóak a hátsó fogak.

Az ínyt nem kell masszírozni, mosni. Természetes módon hámlik és megújul. Az ínyszélt, vagyis a fog és az íny közötti területet azonban mindig meg kell tisztítanunk. Tévhit, hogy a ’hard’, kemény sörtéjű kefék tisztítanak alaposan. A ’hard’ kefék a kivehető fogsortisztításhoz javasoltak, mert a kemény sörte károsítja az ínyt, visszafordíthatatlan ínysorvadást okozhat.

Ínyvérzés, szájüregi gyulladás esetén a lehető legpuhább és legsűrűbb fogkefét tanácsolt használni és az egyén fogköz méretének megfelelő fogköztisztító kefét is ajánlott használni minden nap!

A puha sörték rugalmasabbak, nem okoznak sérülést és jobban tisztítják a fogágyat is. Nem mennek tönkre hamarabb, mert a kefe vége tisztít, ezért felesleges erősen rányomni a kefét a fogra, hogy szétterüljenek a sörték.

Ha tehát legközelebb fogkefét indulunk vásárolni a családnak, ne a csomagolás színe és vonzó külalakja, hanem a csomagoláson feltüntetett információk (pl. csomók száma, puhaság) irányítsák vásárlási döntésünket.