Jenei fogászat újdonságai - fogászati hírek

 Bejelentkezés

Jenei Fogászat - Fogászati hírek:


Fogszabályozás láthatatlan sínekkel

Készült: 2021. aug. 4

Ma már lehetőségünk van bizonyos fogászati rendellenességeket láthatatlan fogszabályozó készülékkel helyreállítani. Miközben a speciális, átlátszó, kényelmes műanyag sínek segítik a fogak mozgatását, viselőjük nyugodtan mosolyoghat. Magánrendelőinkben a Clear Aligner termékeket használunk.

A sínek használata

 

A fogak helyzetének meghatározásához lenyomatvétel szükséges, ez alapján készülnek el a sínek. A páciensnek 3 darab sínt adunk át, egy puhát, egy közepeset és egy keményet. Minden sínt egy hétig szükséges hordani, utána újabb lenyomatvétel következik, és újabb 3 sín. Egészen a kezelés végéig. A síneket napi 22 órát kell hordani, ahhoz, hogy a fogmozgatás hatékony legyen. Először a puha síneket kell viselni, majd a közepeset és végül a keményet. Ha bármelyik sínt kevesebb ideig viseltük, mint az előírt, úgy arányosan meghosszabbodik az adott sín hordási ideje.

 

Tisztítás

 

A síneket étkezések alkalmával el kell távolítani, majd utána megtisztítva visszahelyezni. Naponta minimum egy alkalommal fogkefe és fogkrém segítségével meg kell mosni a készüléket. További tisztításhoz citromsav poros vagy szódabikarbónás vizes oldatban történő áztatás javasolt. Más fogszabályozó készülékhez való speciális tisztító tabletta is megfelelő a fertőtlenítéshez.

 

Hatékonyság

 

A kivehető készülékek eredményessége mindig a páciens együttműködésén múlik. Az előírt napi viselési időt be kell tartani a megfelelő eredményekhez. Fontos fejben tartani, hogy a készülék nem alkalmas minden eltérés kezelésére, inkább az egyszerűbb problémák oldhatóak meg vele, mint például az alsó és felső frontfogak torlódásai.

 

A kezelés vége

 

A kívánt eredmény elérése után a sínes fogszabályozóval történő kezelés is a retenciós készülék hordásával folytatódik, csakúgy, mint a ragasztott készülékek esetében. A retenciós sínt általában éjszaka kell viselni, körülbelül 3 évig. Az első időszakban minden éjszaka, később pedig már csak kétnaponta, hetente egyszer.

 

Jó tanács!

1. A mintákat érdemes megőrizni, mert ha valamelyik sín megsérül, akkor új gyártása szükséges. Ha a minta már meg van, kisebb költséggel készíthető el az új sín.

2. Ha a sín felsérti az ínyét, a megfelelő részt levághatja ollóval. Vigyázzon, hogy a fogakat fedő részeket ne távolítsa el!

 

Előnyök

  • Láthatatlan
  • Bármikor eltávolítható
  • Könnyebb szájápolás a rögzített készülékekhez képest
  • Kevésbé sérülékeny készülék
  • A hangképzést kis mértékben nehezíti

 

Láthatatlan fogszabályozásra kérjen időpontot az Érden működő fogászati magánrendelőnkbe!