Jenei fogászat szolgáltatásai

 Bejelentkezés

Jenei Fogászat - Szolgáltatás:


Megtartó-esztétikai fogászat

A megtartó-esztétikai fogászathoz tartozik többek között a tömés, a betét készítés, a pulpasapkázás, a gyökérkezelés, valamint a fogfehérítés is.

TÖMÉS:

A fogszuvasodás egy krónikus folyamat, mely a szájüregbe előtört és lepedékkel fedett keményszöveti felszínen jelenik meg fogszuvasodást okozó baktériumok jelenlétében. A fog felszíne felől a fogbél irányába terjed. Az előrehaladott folyamat szemmel látható üregképződéssel és barnás-feketés elszíneződéssel jár. Gyakran fájdalommal, gyulladással járhat, melyek a fog elvesztéséhez vezethetnek.

A fog tömésénél a szuvasság eltávolítását követő anyagveszteséget pótoljuk, így helyreállítva a fog esztétikáját illetve funkcióját. A helyreállításhoz leggyakrabban használt anyagok műgyanta bázisúak, melyekkel esztétikus a fog színével harmonizáló felépítését végzünk.

 

BETÉT:

Túl nagy foganyag veszteség esetén, amikor a töméssel már nem tudjuk felépíteni, a fogat úgynevezett betétet készítünk (inlay,onlay,overlay) melynek anyaga lehet porcelán, műgyanta vagy nemesfém. A kész betétet ragasztó cementtel rögzítjük a fogban. Tartós, biztos és jól funkcionáló pótlási lehetőség a destruált fog számára.

 

PULPASAPKÁZÁS:

A kezeletlen fogszuvasodás- néhány speciális esetet kivéve- előbb-utóbb megközelíti, majd eléri a fog közepében található idegkamrát. Ennek következménye a kezdetben visszafordítható majd visszafordíthatatlanná váló fogbélgyulladás. A még visszafordítható elváltozásoknál célunk a fogbél gyógyszeres pakolással való megnyugtatása. Ilyenkor a fogorvos a szuvas szövetek.

 

GYÖKÉRKEZELÉS:

A már visszafordíthatatlan fogbélgyulladás/elhalás esetén a fogbél eltávolítása és a gyökércsatora/nák áttisztítása válik szükségessé. A fog állapotától függően egy vagy több ülést igényel a kezelés.

 

A kezelés menete:

-a fogbélűr feltárása, a csatorna bemenetének felkeresése, csatornák átjárhatóságának biztosítása

-a gyökércsatorna hosszának meghatározása (röntgennel vagy elektromos bemérő eszköz segítségével)

-a csatorna áttisztítása

-szükség esetén egy fertőtlenítő- gyulladáscsökkentő paszta behelyezése

-a panaszok megszűnése után elkészítjük a gyökértömést

 

Rendelőinkben orvosaink a gyökérkezeléseket a hagyományos kézi módszerek mellett modern gépi eszközöket is használnak. A gyökértömés célja, hogy megakadályozza a mikroorganizmusok gyökércsatornába való bejutását és a gyulladás kialakulását. Gyökérkezelést követően az esetek nagy részében a fog panaszmentessé válik, esetenként előfordulhat, hogy a kezelést követően a fog egy-két napig érzékeny marad, de ez fájdalmat már nem okoz. Ennek oka, hogy a gyökércsúcs körüli gyulladás nem szűnik meg egyik napról a másikra! A gyökértömést követően az esztétikus helyreállítással fejeződik be az adott fog kezelése.

 

FOGFEHÉRÍTÉS:

Napjaink egyik leginkább keresett kezelése a fogfehérítés. Szeretnék kitérni néhány fontos kérdésre a fehérítéssel kapcsolatban.

Rendelőnkben plazmalámpás fogfehérítést végzünk, mert a világban használt fehérítési eljárások közül ez a leghatásosabb, és minden páciensünk körében ez az eljárás járt a legnagyobb sikerrel. A kezelés mindössze 45 percig tart. Ez idő leteltével nagyon szembetűnő az eredmény.

 

Gyakori felmerülő kérdés: káros-e a fehérítési eljárás?

Nem káros abban az esetben, ha a kezelést nem gyakran végezteti el a páciens, és ha a kezelő orvos nagy gondot fordított az íny és a lágyrészek védelmére.

A használt anyagok ugyan valóban tartalmaznak savakat, de nagyon kis koncentrációban. Ha a kezelés után a páciens betartja a szájhigiéniás tanácsainkat tartós hatás érhető el.

Ha nincs megelégedve mosolya csillogásával keresse fel rendelőnket bizalommal.

Tekintse meg árlistánkat!

Időpontot kérhet magánrendelésre az érdi és 17.kerületi fogászati magánrendelőnkben.