Jenei fogászat szolgáltatásai

 Bejelentkezés

Jenei Fogászat - Szolgáltatás:


Implantáció

Az implantológia a legfrissebb és legfiatalabb része a fogorvostudománynak. Nagyon komoly és felelősségteljes része munkánknak, amelynek pilléreit az általános orvostudomány adja és ezen, széles lehetőségeket adó híd a sebészet irányába vezet át.

A legáltalánosabb esetben az implantátumokra akkor van szükség, ha a pillérfogak hiányában nem tudunk megbízható fogpótlást készíteni. Leegyszerűsítve, egy nemesfémből (Nikkel-titán) készült implantátumot helyezünk el a csontban és ehhez rögzítjük a fogpótlást.

A tervezés során az adott páciens anatómiai adottságait szükséges vizsgálni, mint például a csont mennyiségét és minőségét, az arcüreg elhelyezkedését, az idegek lefutását. Ezen kívül vizsgáljuk a szervezet általános állapotát, illetve a páciens által szedett gyógyszerek hatását.

Az implantátum elhelyezésének megtervezése komoly szaktudást és nagy gyakorlatot igényel. Javaslatunk szerint legszerencsésebb, ha a műtétet gyakorlott szájsebész végzi el. A pótlás elkészítését szintén olyan fogorvosra ajánlatos bízni, aki jártas az implantátumokra készülő fogpótlások tervezésében. Az implantátumok esetében általában behelyezés után 3 hónap csontosodási időszakra van szükség mielőtt a pótlást ráterheljük. Az esetek többségében erre az időszakra ideiglenes fogpótlást készítünk.

Az implantátumokkal rendelkező betegek esetén még fontosabb a tökéletes szájhigiéné kialakítása és megtartása.

Rendelőinkben szájsebész szakorvos segítségével tervezzük meg az implantátumok elhelyezését és végezzük el a műtétet, majd ezt követően elkészítjük a fogpótlást.

Érdeklődjön orvosainknál és kérjen személyre szabott kezelési tervet Budapesten a 17 kerületben lévő fogászati rendelőnkben és az Érden működő fogászati magánrendelőnkben!

Tekintse meg árlistánkat!