Jenei fogászat szolgáltatásai

 Bejelentkezés

Jenei Fogászat - Szolgáltatás:


Fájdalommentes kezelések

Ha szóba kerül a fogászat, az emberek többsége rögtön rávágja, hogy fél vagy szorong. A félelem egy ösztönös velünk született reakció. Félelmet kelt bennünk az ismeretlen, bizonytalan dolgokkal való találkozás, de mégis legjobban az ismert dolgoktól félünk, mivel a megismeréskor szerzett esetleges kellemetlen tapasztalatokról tudjuk, valami olyan vár ránk, amitől tartunk, ami nincs ínyünkre. Gyakran előfordul, hogy nem saját tapasztalatainkra alapozunk, hanem a másoktól hallott elbeszélésekre, a mások által szerzett tapasztalatára támaszkodunk.

Még nem is voltunk az adott szituációban, máris negatív érzésekkel közelítjük meg azt. Az emberek többsége tájékozatlan, nem tudja mi vár rá a rendelőben vagy a kezelés során. Célunk, hogy honlapunkon keresztül is információt nyerjen, tájékozódjon arról, mi vár Önre.

Ha megismerjük a fogászati kezelések menetét, tudnivalókat, máris csillapodhat szorongásunk. Ha kérdése van, bátran tegye fel azt!

Sokszor halljuk betegeinktől, hogy azért nem jöttek hamarabb, mert féltek. Ez egy alapvető hiba!

A rendszeresen szűrővizsgálatokon való megjelenés és a legkisebb panasznál való fogorvoshoz fordulás, megelőzi a fogfájást, a panaszok komolyabb kialakulását. Ha csak akkor megy el fogorvosához, amikor nagy a baj, sokszor már kibírhatatlan fájdalmai vannak, akkor az érzéstelenség (zsibbadtság) elérése is sokkal nehezebb feladat.

Fontos tudnivaló, hogy gyulladt fog esetén az érzéstelenítők hatékonysága csökken, nehezebben érhető el a zsibbadás!

Sok gyerek még nem volt fogorvosnál mégis fél, hiszen első tapasztalatként azt hallja szüleitől, környezetétől, hogy ott rossz dolgok történnek, fájni fog a beavatkozás. Ennek köszönhetően a gyerek agyába az vésődik be a fogászatról, hogy rossz hely. annak kell lennie, ha anyának és apának is ott fájt a foga, akkor neki is fog. Hagyjuk, hogy a gyerekeink megszerezzék saját – lehetőleg pozitív – tapasztalataikat. Ha nincs semmi panasz, akkor is vigyük el őket egy kontrollra, hogy találkozzanak, megismerkedjenek fogorvosukkal, így ha kezelésre kerül sor a későbbiekben, akkor szorongás és félelem nélkül történjen az.

Ha a gyermek úgy kerül a rendelőbe, hogy fáj a foga, eleve negatív tapasztalatként éli meg, hiszen a fájdalommal fogja összefüggésbe hozni.

Mit tegyünk, ha a félelem már fenn áll?

A félelmét nem szabad szégyellnie! Nagyon sok beteg azzal küzd, hogy szégyelli, elhallgatja félelmét fogorvosa elöl, pedig a félelem normális reakció. Fontos arra törekednünk, hogy félelmünk ne akadályozza a kezelést. Fogorvosaink a legkorszerűbb érzéstelenítési módszereket, illetve anyagokat használják, így szinte teljesen fájdalommentesen dolgoznak. A kezelések során esetleg csak nagyon kis kellemetlenséget érezhet.

Hogyan küzdjük le félelmünket?

Rendszeresen vegyünk részt szűrővizsgálaton! Olyan fogorvost keressünk fel, akit ismerünk, szeretünk, megbízunk benne! Ha ilyet nem ismerünk, tájékozódjunk ismerősöktől, családtagoktól, megbízható forrásból.

Mindig a kisebb beavatkozásokkal kezdjünk, hogy bátorságot nyerjünk! Ha a kezelés nem fájt, legközelebb már nagyobb bátorsággal veszünk részt a kezelésen. Használja ki felébredő bátorságát, és ha már belekezdett, csinálja végig, hogy utána nyugodtan hátradőlhessen. Kérjen több időpontot, jegyezze fel őket, hogy biztosan elmenjen a kezelésekre.

Ha úgy könnyebb, nyugodtan jutalmazza meg magát bátorságáért!

A félelmet legyőzni nem elég! Igyekezzünk fenntartani bátorságunkat rendszeres fogászati ellenőrzésekkel. Erősítsük meg magunkban, hogy ez nem is fáj.

Tekintse meg árlistánkat!

Időpontot kérhet magánrendelésre az érdi és 17.kerületi fogászati magánrendelőnkben.