Jenei fogászat szolgáltatásai

 Bejelentkezés

Jenei Fogászat - Szolgáltatás:


Dentálhigiénia

Pontosan mi a feladata egy dentálhigiénikusnak?
Első és legfontosabb feladata az, hogy megtanítsa, a páciensnek hogyan mosson helyesen fogat, illetve személyre szabottan megmutatja és elmagyarázza milyen egyéb technikák és, eszközök szükségesek a fogak és fogközök épen tartásához.

Ide tartozik annak bemutatása, mire jó a fogselyem és a fogköztisztító kefe, illetve azokat hogyan kell szakszerűen használni, hogy minél hatékonyabb eredményt érjünk el. Mindezek mellett motiválja is a helyes technika elsajátítására a pácienst, például plakkfestő tabletta használatával. Ez egy olyan anyagot tartalmaz, amely a fogakon maradt lepedéket színezi csak el, így ellenőrizhető a fogmosás hatékonysága, valamint nagyon jól jelzi, mely területekre kell nagyobb gondot fordítani.

Gyakran előfordul, hogy a fogkő szinte csak az ínyszél alatt van és viselője nem is tud létéről, legfeljebb szájszag, alkalmankénti vérzés, vándorló, bizonytalan fájdalom, érzékenység hívja fel a figyelmet arra, hogy valami nincs egészen rendben. Dentalhigiénikusunk ezért nem csak az ordító, alsó metszőkön felhalmozódó fogkövet szedi le, hanem végigtisztítja az összes alsó-felső fogsor minden felszínét. A rutin ultrahangos fogkőeltávolítást a felszínek polírozásával fejezik be, mert a teljesen sima felszínekre nehezebben rakódik vissza a fogkő.

Minden íny, amelyet fogkő, vagy lepedék irritál, gyulladt, duzzadt, esetleg vérzik is. Egy korrekt fogkőleszedés után az íny újra egészséges és feszes lesz.

Páciens vélemény:

„Örülök, hogy hagytam magam rábeszélni a dentálhigiénés kezelésre. Azóta rendszeresen igénybe veszem ezt a lehetőséget és sokkal jobb a fogaim, az ínyem állapota, teljesen a napi rutinom részévé vált, s fontos a tudat, hogy mindent megteszek az egészségem fenntartása érdekében!Családtagjaimnak és barátaimnak is tiszta szívvel ajánlottam. Sőt kacérkodom a fogfehérítés gondolatával is, hogy az egészséges fogaim még fiatalosabban ragyogjanak!”

Tekintse meg árlistánkat!

Időpontot kérhet magánrendelésre az érdi és 17.kerületi fogászati magánrendelőnkben.