Jenei fogászat szolgáltatásai

 Bejelentkezés

Szolgáltatások

HÉTVÉGI ÉS ÜNNEPNAPI FOGÁSZATI ÜGYELET ÉRDEN

Fogászati ügyelet hétvégén és ünnepnapokon Érd központjában

Tovább

Dentálhigiénia

Pontosan mi a feladata egy dentálhigiénikusnak?
Első és legfontosabb feladata az, hogy megtanítsa, a páciensnek hogyan mosson helyesen fogat, illetve személyre szabottan megmutatja és elmagyarázza milyen egyéb technikák és, eszközök szükségesek a fogak és fogközök épen tartásához.

Tovább

Fájdalommentes kezelések

Ha szóba kerül a fogászat, az emberek többsége rögtön rávágja, hogy fél vagy szorong. A félelem egy ösztönös velünk született reakció. Félelmet kelt bennünk az ismeretlen, bizonytalan dolgokkal való találkozás, de mégis legjobban az ismert dolgoktól félünk, mivel a megismeréskor szerzett esetleges kellemetlen tapasztalatokról tudjuk, valami olyan vár ránk, amitől tartunk, ami nincs ínyünkre. Gyakran előfordul, hogy nem saját tapasztalatainkra alapozunk, hanem a másoktól hallott elbeszélésekre, a mások által szerzett tapasztalatára támaszkodunk.

Tovább

Megtartó-esztétikai fogászat

A megtartó-esztétikai fogászathoz tartozik többek között a tömés, a betét készítés, a pulpasapkázás, a gyökérkezelés, valamint a fogfehérítés is.

Tovább

Fogpótlás

A mai civilizált ember fogait túlnyomó többségben idő előtt és kóros okokból veszti el. Ezzel szemben egyre kevesebb azoknak az embereknek a száma, akik az életkorral járó természetes, biológiai folyamatok során válnak fogatlanná. A foghiány következménye a rágóképesség-csökkenés, a beszédzavar és az esztétikai hátrány, illetőleg a rágószerv funkcionális egységének részleges vagy teljes megszűnése, ennek következtében a rágó és arcizmok tónusának csökkenése figyelhető meg. A páciensek főleg az esztétikai és fonetikai hátrányokat érzékelik. A metsző és szemfogak elvesztése az étel darabolásának műveletét,a leharapást nehezíti. A kórós fogelmozdulás és a fogak túlterhelése már egy-két fog elvesztésének következménye lehet, a maradék fogakra jutó terhelés fokozódik, gyorsabban kopnak így a harapás süllyedését eredményezve. Nagy kiterjedésű foghiány esetén az arc beesett, ráncos lesz és öreges kifejezést ölt.

Tovább

Implantáció

Az implantológia a legfrissebb és legfiatalabb része a fogorvostudománynak. Nagyon komoly és felelősségteljes része munkánknak, amelynek pilléreit az általános orvostudomány adja és ezen, széles lehetőségeket adó híd a sebészet irányába vezet át.

Tovább

Fogkőeltávolítás

Dentális plakknak nevezzük a fogak és egyéb képletek (tömés, fogpótlás) felszínét borító sárgásfehér színű lerakódást, amelyet vízsugárral nem tudunk eltávolítani (nem összetévesztendő az ételmaradékkal!). Fő tömegét savtermelő baktériumok adják, amelyek a száj pH értékét csökkentik és a fog zománcának ásványait kioldják. A baktériumok folyamatos szaporodásának köszönhetően a dentális plakk mértéke nő és az íny gyulladását okozza. Ilyenkor a lerakódás mellett piros, vérző esetenként fájó íny a panasz.

Tovább

Szájsebészet

Betegeinket minden kezelés előtt alapos szájüregi vizsgálaton esnek át, amely során nem csak a fogazati rendellenességeket figyeljük, hanem a száj egyéb képleteinek és nyálkahártyájának vizsgálatát is elvégezzük. Ezzel az a célunk, hogy az esetleges eltéréseket a lehető legkorábban felfedezzük. Ha a szájában vagy annak környékén bármilyen elváltozást észlel, ne késlekedjen felkeresni fogorvosát.

Tovább

Fogszabályozás

Akkor a legajánlatosabb elkezdeni a fogszabályozást, amikor az állcsontok növekedése még folyamatban van. Ennek legfőbb oka, az állcsontok és a fogazat rendellenességei, a fejlődési és növekedési anomáliák. Ennek ellenére szerencsére a technika előrehaladtával már felnőtt korban is nyugodtan lehet bizonyos fogazati rendellenességeket fogszabályozással kezelni.

Tovább

Gyökérkezelés

A gyökérkezelés elengedhetetlen része a megtartó-esztétikai fogászatnak, hiszen egy erősen szuvasodott, gyulladt fog életét akár évekkel is meghosszabbíthatjuk. A gyulladás megszüntetése után a fog megmaradt szerkezete jól felhasználható a funkcionális és esztétikus helyreállítás során.

Tovább

Fogfehérítés

A legjobb fogfehérítési eredményt fogászati rendelői kezeléssel érhetjük el, nem mellesleg ez a legbiztonságosabb módszer is, hiszen fogorvos felügyelete mellett történik. Rendelőnkben a fogfehérítési kezelést Beyond® II Ultra fogfehérítő készülékkel végezzük, mely a mai legmodernebb technológiák egyike.

Tovább

Lézeres fogászati kezelés

A mai modern fogászat területén kiválóan alkalmazható a lézer. Használatával leegyszerűsödik és hatékonyabbá válik számos fogászati beavatkozás, a gyulladáscsökkentéstől a szövetek vágásáig többféle eljárásban alkalmazható. A beavatkozások precízen, kényelmesen, végezhetők el, alkalmazása során jelentősen csökken a kockázat. A lézer kék, infravörös és vörös diódájának köszönhetően nagyon sok fajta kezelésében használható.

Tovább

Biofilm terápia

Az irányított biofilm terápia (Guided Biofilm Therapy-GBT) a ma alkalmazható egyik legmodernebb fogkőeltávolítási módszer. Segítségével a fogak, a fogíny és a fogágy körüli szövetek egészségét hosszútávon meg tudjuk őrizni. Rendkívül népszerű a páciensek körében, hiszen alapja a svájci "NO PAIN technológia”, amely lehetővé teszi a fognyaki érzékenységben vagy fogágybetegségben szenvedők számára is a fájdalommentes fogkőeltávolítást.

Tovább