Újdonságok

Fogászati hírek

ATV adás 8. rész: A fix fogpótlásokról

2019. mrc. 18

ATV adás 8. rész: A fix fogpótlásokrólBár a korábbi epizódokban esett szó a foghiányt kiváltó eljárásokról, a sorozat 8. epizódja most részletesen foglalkozik a fix fogpótlás alkalmazásának lehetőségeiről.

Részletek

ATV adás 7. rész: A fogpótlásokról

2019. febr. 21

ATV adás 7. rész: A fogpótlásokrólSzomorú ugyan, de előfordul: bizonyos esetekben meg kell válunk 1-1 fogunktól. De csüggedésre semmi ok, a mai technológiai színvonal mellett esztétikus és funkciójában is tökéletes megoldások léteznek elvesztett fogaink pótlására.

Részletek

ATV adás 6. rész: A gyermekfogászatról

2019. febr. 12

ATV adás 6. rész: A gyermekfogászatrólBár a gyermekfogászat feladatai nagyjából megegyeznek a felnőtt ellátással, az instruálás és az egészségtudatos életmódra történő nevelés nagy szerepet játszik a gyermekeket ellátó fogorvos kollégák munkájában.

Részletek

Ajándékcsomagok üllői iskolásoknak

2018. dec. 20

Ajándékcsomagok üllői iskolásoknakAz üllői gyermekfogászat munkatársai ma látogatást tettek az Árpád Fejedelem Általános Iskolában, hogy egy szép és tartalmas ajándékcsomaggal jutalmazzák meg az alsó és felső tagozaton a legjobb szájhigiénéjű osztályokat.

Részletek

ATV adás a gyermekek fogápolásáról

2018. dec. 15

ATV adás  a gyermekek fogápolásárólGyermekfogászati tudnivalók

Részletek

ATV adás a fogeltávolításról

2018. dec. 8

ATV adás a fogeltávolításrólSorozatunk 4. epizódjában igyekszünk eloszlatni minden téves hiedelmet a foghúzásokkal kapcsolatban.

Részletek

ATV adás a szájhigiénéről

2018. nov. 10

ATV adás  a szájhigiénérőlFontos tudnivalók szájunk egészségének alapjairól

Részletek

ATV adás 1. rész: A rendszeres fogászati szűrővizsgálatok fontossága

2018. nov. 3

ATV adás 1. rész: A rendszeres fogászati szűrővizsgálatok fontosságaAz ATV Életre Fel! című műsor egészségügyi rovatának vendége Dr. Jenei András, a Jenei Fogászat főorvosa, ügyvezetője. Az első adásból megtudhatjuk, hogy miért is fontos rendszeres fogászati szűrővizsgálatokon részt venni.

Részletek

Otthoni fogfehérítés kontra professzionális módszerek

2018. szept. 21

Otthoni fogfehérítés kontra professzionális módszerekAz alapvető tévhit, miszerint a fogfehérítés káros mellékhatásokkal jár, már egy ideje megdőlni látszik. Mára kísérletekkel és klinikai vizsgálatokkal alátámasztott tény: ha szakmai szabályokat maradéktalanul betartják, nincs káros mellékhatása a fehéríté

Részletek

Hogyan válasszunk fogkefét?

2018. szept. 16

Hogyan válasszunk fogkefét?Akár a sarki kisboltból, akár a hipermarketek, drogériák bőséges kínálatából választjuk ki az eszközt a napi fogtisztításhoz, néhány alapszabályt érdemes szem előtt tartani.
Válasszuk a kisebb kialakítású fejjel rendelkező és lekerekített végű darabokat. Miért fontos ez? A kefének hozzá kell férnie a leghátsó fogak legtávolabbi és legeldugottabb pontjaihoz is. Így válik alapos tisztításuk lehetővé.

Részletek

ATV adás a fogászati vizsgálatokról

2018. szept. 10

ATV adás a fogászati vizsgálatokrólTények és tévhitek a fogászati vizsgálatokról

Részletek